Questions
Topics

Installatie & Updaten Eventsbooking

Installatie eventsbookingWanneer u de extensie voor het boeken van evenementen op onze site koopt, ontvangt u een e-mail met de extensie in een zip-bestand met de naam event_booking_unzip_first.zip. Unzip dit bestand en je ziet een map Taalpakketten en een zipbestand com_eventbooking.zip. Volg de onderstaande instructies en u kunt de extensie eenvoudig installeren:

Systeemvereisten Openen

Events Booking is een Joomla-extensie, dus u moet een website hebben gebouwd op Joomla CMS om de extensie te gebruiken.…

Events Booking is een Joomla-extensie, dus u moet een website hebben gebouwd op Joomla CMS om de extensie te gebruiken. Kijk op https://joomla.org/about-joomla/technical-requirements.html om de technische vereisten voor uw server te zien. De nieuwste versie van Events Booking werkt alleen met Joomla 3.9.0+. Als je Joomla 2.5 of Joomla ouder dan 3.9.0 gebruikt, dien dan een supportticket in en vraag ons om een ​​oude versie van de extensie te sturen die werkt met deze oude Joomla-versies.

Naast algemene vereisten met een Joomla-website, vereist Events Booking ook enkele aanvullende vereisten hieronder:

 • PHP 5.4.0+. Als uw site op een oudere versie van PHP draait, neem dan contact op met uw hostingprovider en vraag hen om de instellingen voor uw hostingaccount te wijzigen om PHP 5.4.0+ te gebruiken (PHP 7.x wordt aanbevolen).
 • Als u een op creditcard gebaseerde betalingsplug-in gebruikt (bijvoorbeeld Paypal Pro, Authorize.net, Eway, NAB Transact, Stripe ...), zullen klanten creditcardgegevens rechtstreeks op uw site invoeren om de betaling te verwerken, dus uw site zou een SSL-certificaat geïnstalleerd zodat het betalingsproces veilig is. Zonder SSL-certificaat werkt Events Booking nog steeds goed, maar in dit geval worden de creditcardgegevens die klanten op uw site invoeren voor het verwerken van betalingen, niet versleuteld wanneer ze via internet worden verzonden, en zijn ze onzeker.
0 antwoorden27 weergavenGeplaatst 2 maanden geledendoor beekde
Was dit nuttig?
0

Controleren op nieuwe versie Openen

Om te zien of uw site draait op de nieuwste versie van Evenementenboeking of niet, gaat u naar Evenementenboeking =>…

controleer op nieuwe versie eventsbookingOm te zien of uw site draait op de nieuwste versie van Evenementenboeking of niet, gaat u naar Evenementenboeking => Dashboard, kijk naar het updatemeldingpictogram rechtsonder (zie de schermafbeelding hieronder):

 • Als u de nieuwste versie gebruikt, ziet u deze tekst: Evenementenboeking is up-to-date. In dat geval is geen update vereist.
 • Als uw site niet de nieuwste versie heeft, ziet u de tekst als volgt: Events Booking 3.3.0 Nu bijwerken !. In dit geval draait uw site een verouderde versie en moet u de nieuwste versie downloaden om bij te werken naar uw site. Om de nieuwste versie te downloaden, gaat u naar https://joomdonation.com, logt u in op uw account, opent u het menu-item Mijn downloads, downloadt u de nieuwste versie en volgt u de instructies in het gedeelte Upgrade hieronder om deze naar uw site te upgraden.
0 antwoorden29 weergavenGeplaatst 2 maanden geledendoor beekde
Was dit nuttig?
0

Installeer het component, de modules en de plug-ins Openen

De component, alle modules en plug-ins zijn opgenomen in een enkel pakket com_eventbooking.zip Log in op de back-end van uw…

De component, alle modules en plug-ins zijn opgenomen in een enkel pakket com_eventbooking.zip

 • Log in op de back-end van uw site met een superbeheerdersaccount.
 • Toegang tot extensies => Beheren => Menu-item installeren.
 • Blader naar het bestand com_eventbooking.zip.
 • Klik op de knop Uploaden en installeren

Nadat het installatieproces is voltooid, wordt u doorgestuurd naar het dashboardscherm om de extensie te configureren en in te stellen.

0 antwoorden28 weergavenGeplaatst 2 maanden geledendoor beekde
Was dit nuttig?
0

Upgraden Openen

Het proces voor het upgraden van Evenementenboeking naar de nieuwste versie is hetzelfde met een nieuwe installatie. Houd er rekening…

Het proces voor het upgraden van Evenementenboeking naar de nieuwste versie is hetzelfde met een nieuwe installatie. Houd er rekening mee dat:

 • Verwijder de oude versie niet voordat u een nieuwe versie installeert. Het is niet nodig. Bovendien, als u de oude versie verwijdert voordat u een upgrade uitvoert, moet u de menu-items die u eerder hebt gemaakt opnieuw maken om naar de extensie te linken.
 • Voordat u de extensie bijwerkt naar de laatste versie, moet u een reservekopie van uw site maken, zodat u in het geval er iets misgaat (om welke reden dan ook), kunt terugkeren naar de eerdere status. We raden u aan om de Akeeba Backup-extensie te installeren en een back-up van uw site te maken voordat u een upgrade uitvoert
0 antwoorden28 weergavenGeplaatst 2 maanden geledendoor beekde
Was dit nuttig?
0

Gebruik Joomla Update Openen

Met Events Booking kunt u Joomla Update gebruiken om de extensie bij te werken wanneer er een nieuwe versie wordt…

Met Events Booking kunt u Joomla Update gebruiken om de extensie bij te werken wanneer er een nieuwe versie wordt vrijgegeven. Volg de onderstaande instructies om Joomla Update te gebruiken:

Vanaf nu zal Joomla elke keer dat er een nieuwe versie van de Evenementenboeking release is, u hiervan op de hoogte stellen wanneer u toegang heeft tot de backend van uw site (of toegang heeft tot het Evenementenboekingsdashboard). Je hoeft alleen maar op de link te klikken om de extensie vanuit je site bij te werken, je hoeft geen toegang te hebben tot onze site om een nieuwe versie te downloaden en handmatig bij te werken, lief :).

Houd er rekening mee dat elke site een unieke download-ID moet hebben (dezelfde download-ID kan echter voor al onze producten worden gebruikt), dus als u het product op verschillende websites gebruikt, zorg er dan voor dat u voor elke site een nieuwe download-ID genereert.

0 antwoorden29 weergavenGeplaatst 2 maanden geledendoor beekde
Was dit nuttig?
0

Handmatig updaten Openen

Soms moet u mogelijk handmatig bijwerken naar de nieuwste versie (bijvoorbeeld wanneer Joomla Update niet werkt). Log in dit geval…

Soms moet u mogelijk handmatig bijwerken naar de nieuwste versie (bijvoorbeeld wanneer Joomla Update niet werkt). Log in dit geval in op uw account op onze website en ga vervolgens naar het menu-item Mijn downloads https://joomdonation.com/my-downloads.html, download daar de nieuwste versie van de extensie. Installeer vervolgens die laatste versie op dezelfde manier als de nieuwe installatie.

0 antwoorden26 weergavenGeplaatst 2 maanden geledendoor beekde
Was dit nuttig?
0

Verwijderen of verplaatsen Openen

Als je Events Booking om een ​​of andere reden moet verwijderen (je wilt bijvoorbeeld helemaal opnieuw beginnen - of misschien…

Als je Events Booking om een ​​of andere reden moet verwijderen (je wilt bijvoorbeeld helemaal opnieuw beginnen - of misschien realiseer je je na installatie en gebruik dat het niet aan je vereisten voldoet), volg dan de onderstaande instructies om de extensie te krijgen volledig verwijderd:

 • Eventsbooking verwijderenLog in op de backend van uw site met een superbeheerdersaccount
 • Toegang tot extensies => Beheren => Beheer menu-item.
 • Voer het evenemententrefwoord in het zoekvak in om te zoeken naar het onderdeel Evenementenboeking en al zijn modules, plug-ins (zie de schermafbeelding)
 • Controleer de items die u wilt verwijderen (kijk in de kolom Auteur, dit moet Tuan Pham Ngoc zijn om er zeker van te zijn dat de extensie bij het evenementenboekingspakket hoort)
 • Klik op de knop Verwijderen in de werkbalk

Wanneer u Events Booking verwijdert, worden de databasetabellen die betrekking hebben op de extensie niet verwijderd. Door dat te doen, worden alle oude gegevens bewaard en zijn ze nog steeds beschikbaar wanneer u de extensie in de toekomst opnieuw installeert. Als je het volledig wilt verwijderen, ga dan naar de database van je site via phpmyadmin, bekijk alle tabellen met het voorvoegsel eb en laat deze tabellen vallen

 

0 antwoorden26 weergavenGeplaatst 2 maanden geledendoor beekde
Was dit nuttig?
0

Verplaatsen van de gegevens naar een andere website Openen

Soms moet u de boekingsgegevens van evenementen van de ene site naar een nieuwe site verplaatsen. Om dat te doen,…

Soms moet u de boekingsgegevens van evenementen van de ene site naar een nieuwe site verplaatsen. Om dat te doen, moet u:

 • Exporteer alle evenementenboeking gerelateerde databasetabellen van de oude site via phpmyadmin (tabel met eb-voorvoegsel)
 • Open dat sql-bestand, gebruik de zoek- en vervangfunctie van de teksteditor om het tabelvoorvoegsel te vervangen zodat het overeenkomt met het tabelvoorvoegsel van de nieuwe site (in het geval dat uw oude en nieuwe site een ander databasetabelvoorvoegsel gebruiken)
 • Importeer deze databasetabellen in de nieuwe sitedatabase (via phpmyadmin)
 • Installeer de nieuwste versie van Events Booking op de nieuwe site, zodat het databaseschema wordt bijgewerkt naar de nieuwste versie (of toegang tot Tools -> Fix Database Schema als uw site al op de nieuwste versie van Events Booking draait)
0 antwoorden27 weergavenGeplaatst 2 maanden geledendoor beekde
Was dit nuttig?
0

EasyCookieInfo