Questions
Topics

Stap 1: Configuratie

De naam van de Super User aanpassen

Bij de installatie wordt automatisch een Super User aangemaakt met de gegevens van degene die Joomla! heeft ge├»nstalleerd. Maar omdat je…

Bij de installatie wordt automatisch een Super User aangemaakt met de gegevens van degene die Joomla! heeft ge├»nstalleerd.

Maar omdat je geen Super User heet, gaan we deze naam aanpassen.

Dit doe je bij Gebruikers / Beheren. Klik op de naam Super User en pas deze en andere gegevens aan, zoals je inlognaam.

Was dit nuttig?
0

De teksteditor wijzigen

Standaard wordt de teksteditor TinyMCE geinstalleerd. Zelf geef ik de voorkeur aan de teksteditor JCE (de core versie). Hiervoor ga…

Standaard wordt de teksteditor TinyMCE geinstalleerd. Zelf geef ik de voorkeur aan de teksteditor JCE (de core versie).

JCEHiervoor ga je naar: Extensies /  Beheren / Installeren. Activeer vervolgens eerst de mogelijkheid om te installeren via 'Web..'.

Ga vervolgens naar de tab 'Installeren via het web' en geef in het zoekveld 'JCE' in. Klik het tekstdeel onder de afbeelding en klik op 'Install..' en daarna op 'Instaleren'.

Installeren tevens de JCE Mediabox. Na de installatie hiervan mote je de plugin nog wel activeren. Dat doe je door naar Extensies / plugins te gaan en in het zoekveld 'JCE' te typen. Onderaan vind je dan de plugin 'System - JCE MediaBox 2'. Klik op het rode kruisje om deze te activeren.


JCE Algemene instellingenNa deze installatie ga je naar Systeem / Algemene instellingen / Website. En selecteer bij 'Standaard tekstverwerker 'Editor - JCE. 

Was dit nuttig?
0

E-mail instellingen

Ga naar Algemene instellingen / naar de tab Server. Rechtsonder vind je de E-mailinstellingen. Vul de respectievelijke gegevens in en…

Ga naar Algemene instellingen / naar de tab Server.

Rechtsonder vind je de E-mailinstellingen. Vul de respectievelijke gegevens in en stuur een test mail. 

E mailinstellingen

Was dit nuttig?
0

De tijdzone op Amsterdam zetten

De tijdzone passen we aan doen we bij Systeem / Algemene instellingen / en de tab Server. Onder Lokale instellingen kies…

De tijdzone passen we aan doen we bij Systeem / Algemene instellingen / en de tab Server. Onder Lokale instellingen kies ik bij Tijdzone server voor 'Amsterdam'. 

Was dit nuttig?
0

Artikel instellingen aanpassen

Standaard wordt bij een artikel allerlei informatie vermeld. Liever beperk ik dat tot: > Toon titel > Toon 'Lees meer'…

Standaard wordt bij een artikel allerlei informatie vermeld. Liever beperk ik dat tot:

> Toon titel

> Toon 'Lees meer'

De overige vermeldingen schakel je uit c.q. beheer je door te gaan naar Systeem / Algemene instellingen / Artikelen. 

In de eerste tab 'Artikelen' schakel je e.e.a. in of uit. Later kun je per artikel bij de tab 'Opties' eventueel bepalen dat je bivoorbeeld het 'Afdruk icoon' wel wil laten zien. 

Was dit nuttig?
0