Questions
Topics

Installatie Joomla!

Joomla! voor de eerste keer gebruiken? Het is heel gemakkelijk. Het ingebouwde webinstallatieprogramma van Joomla! maakt het opzetten van je nieuwe site een fluitje van een cent.

Nog geen vragen.

Voorbereiden voor installatie

Je moet twee taken voltooien voordat je Joomla! op je server installeert. Allereerst moet je de Joomla! pakketbestanden downloaden. Vervolgens heb je een database nodig.

Prepare For Instalation

Database maken voor Joomla!

Als je voor het eerst een datbase gaat maken voor Joomla! lees dan eerst "Create a database for use with…
 1. Als je voor het eerst een datbase gaat maken voor Joomla! lees dan eerst "Create a database for use with Joomla!" of ga naar stap #2.
 2. Noteer de basisdatabase-informatie  die nodig is voordat de daadwerkelijke Joomla! de installatie is gestart.
  • Locatie van de database, localhost? Of de server van een specifieke host, zoals dbserver1.yourhost.com?
  • De databasenaam
  • De naam van de databasegebruiker
  • Het wachtwoord van de databasegebruiker
Was dit nuttig?
0

Downloaden en uploaden van de Joomla installatie bestanden

Download de huidige release van Joomla! 3.x (let op Joomla 4.x komt er aan. Verplaats de gedownloade Joomla! installatiepakket naar…

Download de huidige release van Joomla! 3.x (let op Joomla 4.x komt er aan.

 1. Verplaats de gedownloade Joomla! installatiepakket naar de server.
 2. Gebruik een FTP-client om de Joomla! 3.x bestanden naar je server. Er zijn er verschillende beschikbaar vor gebruik, hier is een gedetailleerde lijst met FTP-clients. Zorg ervoor dat u de officiële release van een FTP-client gebruikt.
Was dit nuttig?
0

Installatie starten

Als aan de bovenstaande vereisten is voldaan, wordt een database gemaakt en de vereiste Joomla! bestanden op hun plaats, ben je klaar om Joomla! te installeren. Start de Joomla! webinstallatieprogramma door uw favoriete browser te openen en naar de domeinnaam van de site te bladeren. Bij de hostinstallatie gebruikt je https://www.yoursitename.com. Als je Joomla! lokaal gebruik je http: // localhost / <pad naar Joomla-bestanden>, en je zou het installatiescherm moeten zien.

Joomla! zal proberen het veld Taal selecteren automatisch te identificeren vanuit de taal van je browser. Je kunt dit indien nodig wijzigen.

Vul de volgende gegevens in:

 • start installatie joomlaSitenaam: de naam van je website - dit kan op elk moment later op de pagina Algemene siteconfiguratie worden gewijzigd.
 • Beschrijving: voer een beschrijving van de website in. Dit is de algemene metabeschrijving die op elke pagina wordt gebruikt en die door zoekmachines zal worden gebruikt. Over het algemeen is een maximum van 20 tot 25 woorden optimaal. Nogmaals, dit kan op elk moment worden gewijzigd op de algemene configuratiepagina van de site. Zie Algemene metagegevensinstellingen en Metagegevens van zoekmachines invoeren voor meer informatie over metagegevens.
 • E-mailadres van de beheerder: het e-mailadres van de beheerder. Voer een geldig e-mailadres in voor het geval u uw wachtwoord vergeet. Dit is het e-mailadres waarop u een link ontvangt om het beheerderswachtwoord te wijzigen.
 • Admin Gebruikersnaam: Joomla! gebruikt een standaard "admin" als gebruikersnaam voor de Super User. U kunt het laten zoals het is, het nu wijzigen (wat een goede beveiligingsmaatregel is) of Mijn profiel gebruiken in de beheerinterface om het later te wijzigen.
 • Beheerderswachtwoord: onthoud dat supergebruiker maximale controle heeft over de site (frontend en backend), dus probeer een moeilijk wachtwoord te gebruiken. Gebruik Mijn profiel in de beheerinterface om het later te wijzigen. Bevestig het wachtwoord in het veld Confirm Admin Password.
 • Site offline: klik op het vak Ja of Nee. Ja - dit betekent dat wanneer de installatie is voltooid, uw Joomla! website zal het bericht 'Site is offline' weergeven wanneer u naar uwsitenaam.com bladert om de startpagina te bekijken. Nee - dit betekent dat de site live is wanneer u naar uwsitenaam.com bladert om de startpagina te bekijken. U kunt de algemene configuratie van de site in de beheerinterface gebruiken om de status Offline op elk moment te wijzigen.

Als alles op de eerste pagina is voltooid, klik je op de knop Volgende om verder te gaan:

Nog geen vragen.

Database configuratie

U moet de informatie invoeren over de database die u voor Joomla! nu. Er werd voorgesteld om deze informatie op te schrijven onder het tabblad "Voorbereiden voor installatie". U kunt ook Create a Database for Joomla! Lezen of beoordelen.

Ter vereenvoudiging zijn deze instructies een verwijzing naar het installeren met een MySQLi-database. De instructies op de installatiepagina spreken voor zich, maar hier zijn ze weer:

database configuratieDatabasetype: MySQLi is de veelgebruikte database

Hostnaam Waar bevindt uw database zich? Over het algemeen is dat localhost, maar sommige hosts gebruiken een specifieke databaseserver zoals dbserver1.yourhost.com

Gebruikersnaam: de gebruikersnaam die wordt gebruikt om verbinding te maken met de database

Wachtwoord: het wachtwoord voor de gebruikersnaam van de database

Database naam: de naam van de database

Tabelvoorvoegsel: er wordt automatisch een gegenereerd, maar u kunt dit wijzigen. Zo kan jos3 worden gebruikt. Vergeet niet om het onderstrepingsteken () aan het einde van het voorvoegsel te plaatsen.

Oud databaseproces: moet het installatieprogramma een back-up maken van of bestaande tabellen verwijderen tijdens de installatie van nieuwe tabellen? Klik op Ja of Nee om de keuze te selecteren.

Al deze keuzes kunnen worden bewerkt op de pagina Algemene siteconfiguratie, onder Serveropties nadat de installatie is voltooid. Let op, u breekt uw installatie als u deze instellingen na de installatie wijzigt, tenzij u een volledige kopie heeft van de huidige database die door de Joomla! installatie. Veel voorkomende toepassingen zijn het bijwerken van de gebruikersnaam en het wachtwoord van de database of het voltooien van een verplaatsing van een bestaande installatie naar een nieuwe host met andere parameters.

Nog geen vragen.

Afronden

Het is nu tijd om de Joomla! installatie. De laatste pagina van de webbrowserinstallatie bevat alle informatie over de installatie. Dit omvat de opties (bovenaan) voor het installeren van voorbeeldgegevens en de configuratie van de installatie (onderaan).

Joomla installatie afrondenInstalleer voorbeeldgegevens en e-mailconfiguraties

De eerste opties zijn het automatisch installeren van voorbeeldinhoud op de website en het e-mailen van de configuratie-instellingen.

Als je nieuw bent bij Joomla! is het nuttig om enkele voorbeeldgegevens te installeren om te zien hoe Joomla! werken. Je kunt er op dit moment voor kiezen om de configuratie-instellingen naar u te e-mailen. Als de keuze voor e-mailconfiguratie is geselecteerd, wordt de keuze voor e-mailwachtwoord weergegeven. Het e-mailwachtwoord is uit veiligheidsoverwegingen standaard uitgeschakeld. Je kunt ervoor kiezen om het wachtwoord toe te voegen door op Ja te klikken.

Tijd om de configuraties van uw installatie en de omgeving van de installatie te controleren.

Nog geen vragen.

Je configuraties controleren

Als alles in orde is, zie je de installatie bovenaan de overzichtspagina. Als dit niet het geval is, is dit de plek om te kijken wat er mogelijk een probleem veroorzaakt.

De sectie is onderverdeeld in 4 groepen:

 1. configuratiecheckHoofdconfiguratie: alle website-specifieke informatie, zoals de naam van de website, beschrijving, gebruikersnaam van de beheerder, enz.
 2. Databaseconfiguratie: bevat de informatie over de database Joomla! zal gebruiken.
 3. Controle voor installatie: deze vereisten moeten allemaal worden weergegeven als Ja, anders kunt u Joomla! Met uitzondering van de PHP-versie, wordt de rest meestal beheerd in de php.ini. Mogelijk hebt u hulp van uw host nodig bij het corrigeren van deze instellingen of het controleren of het mogelijk is deze aan te passen. Zie PHP-configuratiebestandbestand voor meer informatie.
 4. Aanbevolen instellingen: dit zijn instellingen die worden aanbevolen in uw PHP-configuratie, maar zullen Joomla! van wordt geïnstalleerd. U kunt de bovenstaande instructies raadplegen over hoe ze kunnen worden gewijzigd.

Als alles correct is en alle controles zijn geslaagd, kun je nu op de knop Installeren in de rechterbovenhoek van de overzichtspagina klikken. Dit zal het eigenlijke installatieproces starten.

Nadat je op de knop Installeren hebt geklikt, zou je een voortgangsbalk moeten zien met aanvullende informatie over de installatie. Zodra de installatie is voltooid, kun je de succespagina moeten zien!

Nog geen vragen.