Questions
Topics

Installatie starten

Als aan de bovenstaande vereisten is voldaan, wordt een database gemaakt en de vereiste Joomla! bestanden op hun plaats, ben je klaar om Joomla! te installeren. Start de Joomla! webinstallatieprogramma door uw favoriete browser te openen en naar de domeinnaam van de site te bladeren. Bij de hostinstallatie gebruikt je https://www.yoursitename.com. Als je Joomla! lokaal gebruik je http: // localhost / <pad naar Joomla-bestanden>, en je zou het installatiescherm moeten zien.

Joomla! zal proberen het veld Taal selecteren automatisch te identificeren vanuit de taal van je browser. Je kunt dit indien nodig wijzigen.

Vul de volgende gegevens in:

  • start installatie joomlaSitenaam: de naam van je website - dit kan op elk moment later op de pagina Algemene siteconfiguratie worden gewijzigd.
  • Beschrijving: voer een beschrijving van de website in. Dit is de algemene metabeschrijving die op elke pagina wordt gebruikt en die door zoekmachines zal worden gebruikt. Over het algemeen is een maximum van 20 tot 25 woorden optimaal. Nogmaals, dit kan op elk moment worden gewijzigd op de algemene configuratiepagina van de site. Zie Algemene metagegevensinstellingen en Metagegevens van zoekmachines invoeren voor meer informatie over metagegevens.
  • E-mailadres van de beheerder: het e-mailadres van de beheerder. Voer een geldig e-mailadres in voor het geval u uw wachtwoord vergeet. Dit is het e-mailadres waarop u een link ontvangt om het beheerderswachtwoord te wijzigen.
  • Admin Gebruikersnaam: Joomla! gebruikt een standaard "admin" als gebruikersnaam voor de Super User. U kunt het laten zoals het is, het nu wijzigen (wat een goede beveiligingsmaatregel is) of Mijn profiel gebruiken in de beheerinterface om het later te wijzigen.
  • Beheerderswachtwoord: onthoud dat supergebruiker maximale controle heeft over de site (frontend en backend), dus probeer een moeilijk wachtwoord te gebruiken. Gebruik Mijn profiel in de beheerinterface om het later te wijzigen. Bevestig het wachtwoord in het veld Confirm Admin Password.
  • Site offline: klik op het vak Ja of Nee. Ja - dit betekent dat wanneer de installatie is voltooid, uw Joomla! website zal het bericht 'Site is offline' weergeven wanneer u naar uwsitenaam.com bladert om de startpagina te bekijken. Nee - dit betekent dat de site live is wanneer u naar uwsitenaam.com bladert om de startpagina te bekijken. U kunt de algemene configuratie van de site in de beheerinterface gebruiken om de status Offline op elk moment te wijzigen.

Als alles op de eerste pagina is voltooid, klik je op de knop Volgende om verder te gaan:

Nog geen vragen.