Questions
Topics

Artikelbeheer

Verwijder naam auteur, aanmaakdatum of aanpassingsdatum van de artikelen

Instellingen voor alle artikelen worden Algemene instellingen genoemd en de locatie voor de instellingen vindt u in Artikelbeheer en klikt…

Instellingen voor alle artikelen worden Algemene instellingen genoemd en de locatie voor de instellingen vindt u in Artikelbeheer en klikt vervolgens op Opties.

Om de naam van de auteur, de aanmaakdatum en -tijd en de wijzigingsdatum en -tijd uit alle artikelen te verwijderen:

 1. Ga naar Algemene instellingen / Artikelen en klik op de tab Artikelen
 2. Klik op het Parameters-pictogram in de rechterbovenhoek van uw scherm.
 3. Zoek de vervolgkeuzelijsten Naam auteur, Aanmaakdatum en -tijd en Gewijzigde datum en tijd in de lijst Parameters en verander indien nodig in Verbergen.
 4. Verbergen: verbergt de informatie wereldwijd.
 5. Tonen: geeft de globale informatie weer.
 6. Klik op Opslaan.

Deze instellingen zijn van toepassing overal waar "Use Global" is geselecteerd in de artikelparameters of de menu-itemparameters.

Was dit nuttig?
0

Toegang beperken tot meer lezen

Als u een nieuw menu-item van het type Categorieblog of Speciale artikelen maakt, wordt een reeks intro-teksten weergegeven met links…

Als u een nieuw menu-item van het type Categorieblog of Speciale artikelen maakt, wordt een reeks intro-teksten weergegeven met links voor Lees Meer op die pagina. Door op de link Meer lezen te klikken, komt u in de volledige artikelweergave.

Het kan handig zijn om de toegang tot de volledige artikelweergave te beperken voor niet-geregistreerde bezoekers en alleen de intro-teksten leesbaar te laten voor het publiek. Om de toegang tot de volledige artikelweergave te beperken, doet u het volgende:

Toegang tot afzonderlijke artikelen beperken

 1. Log in op de Administrator-backend.
 2. Ga naar Inhoud> Artikelen.
 3. Bewerk het artikel, stel het toegangsniveau voor het artikel met de link Meer lezen in op Geregistreerd (klik gewoon op de link Openbaar in de kolom Toegangsniveau).
 4. Op het menu-item, tabblad Geavanceerde opties sectie Artikelopties.
 5. Stel de Show Unauthorized Links in op Yes en sla de instellingen op.

De toegang tot artikelen wereldwijd beperken

 1. Log in op de Administrator-backend.
 2. Stel de artikel (en) of categorie (ën) in op het niveau Geregistreerd
 3. Ga naar Inhoud> Artikelbeheer >> Opties,.
Was dit nuttig?
0

Beperk de toegang tot artikelen

Log in op de Administrator-backend. Ga naar Inhoud> Artikelen. Daar zie je een lijst met eerder gemaakte artikelen. Je kunt…
 1. Log in op de Administrator-backend.
 2. Ga naar Inhoud> Artikelen. Daar zie je een lijst met eerder gemaakte artikelen.
 3. Je kunt de machtigingen voor elk artikel zien in de kolom Toegangsniveau. Artikelen worden standaard opgeslagen met openbare toegangsrechten.
 4. Als u de toegangsrechten wilt wijzigen (bijv. Toegang tot een artikel weigeren voor niet-geregistreerde gebruikers), kun je:
  1. Klik op de link in de kolom Toegangsniveau om deze te wijzigen van Openbaar in Geregistreerd of Speciaal (je hoeft geen wijzigingen op te slaan) of,
  2. Klik op de titel van het gekozen artikel om de inhoud te bekijken en het toegangsniveau te wijzigen in Parameters (Artikel)> Toegangsniveau en Wijzigingen opslaan.
Was dit nuttig?
0

Een nieuw artikel maken

Nieuwe artikelen kunnen worden toegevoegd met behulp van de knop Artikel toevoegen of het Artikelbeheer-scherm in de Administrator-back-end. Log in…

Nieuwe artikelen kunnen worden toegevoegd met behulp van de knop Artikel toevoegen of het Artikelbeheer-scherm in de Administrator-back-end.

 1. Log in op de Administrator-backend. Om te zien hoe u dit moet doen, lees je: Aan- of afmelden bij de Administrator-backend.
 2. Een van beide:
  1. Klik op de knop Nieuw artikel toevoegen in het hoofdcontrolepaneel om het scherm Nieuw artikel te openen of,
  2. Klik op het menu-item Inhoud → Artikelbeheer → Nieuw artikel om naar Artikelbeheer te gaan. Klik vervolgens op de knop Nieuwe werkbalk.
 3. Het scherm Nieuw artikel bevat opties voor het categoriseren en benoemen van het artikel, het bewerken van inhoud en het selecteren van parameters.
  1. Typ een titel in het veld Titel. Dit wordt gebruikt wanneer de titel van het artikel wordt weergegeven.
  2. Voer een alias in het veld Alias ​​in. De alias wordt gebruikt om naar de titel te verwijzen en is belangrijk voor de zoekmachinevriendelijke adresfuncties in Joomla. Als je niets invoert, kan Joomla! zal het voor je genereren.
  3. Selecteer een categorie met behulp van de vervolgkeuzemenu's.
  4. Kies of het artikel wordt gepubliceerd of niet met behulp van het vervolgkeuzemenu Gepubliceerd.
  5. Kies of het artikel op de startpagina wordt weergegeven met behulp van het vervolgkeuzemenu Aanbevolen.
 4. Voer nu uw inhoud in met behulp van de editor in het scherm Nieuw artikel. Voor meer informatie over de verschillende editors die beschikbaar zijn in Joomla! lees: Content Editors.
 5. U kunt ook Parameters voor het artikel kiezen. Klik op elke sectie om de parameters te zien en de instellingen aan uw wensen aan te passen.
  1. Klik op de werkbalkknop Opslaan om uw artikel op te slaan.
  2. Met de werkbalkknop Opslaan en sluiten worden uw wijzigingen opgeslagen en keert u terug naar het Artikelbeheer-scherm.
  3. De knop Opslaan slaat uw wijzigingen op, maar laat u in het scherm Artikel bewerken.
 6. U zou een blauw bericht moeten zien: Succesvol opgeslagen wijzigingen in Article: article_title.
  1. Als u de velden Artikeltitel, Sectie of Categorie niet heeft ingevuld, ziet u een foutmelding die dit aangeeft.
Was dit nuttig?
0