Questions
Topics

Menu beheer

Een categorieblogmenu-item

Om een nieuw categorieblogmenu-item aan te maken: Selecteer Menu's → uit het vervolgkeuzemenu aan de achterkant van uw Joomla! installatie…

Om een nieuw categorieblogmenu-item aan te maken:

 1. Selecteer Menu's → [naam van het menu] uit het vervolgkeuzemenu aan de achterkant van uw Joomla! installatie (bijvoorbeeld Menu's → Hoofdmenu).
 2. Klik op Nieuw om een nieuw menu-item te maken of klik op een bestaand item om te bewerken.
 3. Klik op de knop Menu-itemtype selecteren en klik vervolgens op de koppeling Categorie blog onder de link Artikelen.

Om een bestaand categorieblogmenu-item te bewerken, klikt u op de titel in Menubeheer: Menu-items.

Was dit nuttig?
0

Om de volgorde van een menu te wijzigen

Log in op de Joomla! Beheerder backend. Klik op Menu's in de hoofdwerkbalk en selecteer het menu dat moet worden…
 1. Log in op de Joomla! Beheerder backend.
 2. Klik op Menu's in de hoofdwerkbalk en selecteer het menu dat moet worden besteld. Als alternatief kunt u ook Menu ('s) selecteren in de snelkoppelingen in de linkerkolom en vervolgens de menunaam selecteren in de lijst met weergegeven menu's.
 3. Er zijn twee manieren om de volgorde van menu-items te wijzigen. In de volgende stappen wordt beschreven hoe u de bestelpictogrammen in de menu-itembeheerlijst kunt gebruiken. Een alternatieve methode om de volgorde binnen het menu-item te wijzigen, wordt hieronder beschreven in stap 7.
 4. Merk op dat de menu-items op dit scherm worden weergegeven en dat de orderkolom de eerste kolom aan de linkerkant is met de kleine pijlpictogrammen. Let ook op de drie zwarte stippen links van elk menu-item. Als de zwarte stippen grijs zijn, klik dan op de pijlpictogrammen bovenaan de linkerkolom om de zwarte stippen te activeren.
 5. Zodra de stippen van het bestelpictogram zwart zijn, gebruikt u uw (linker of rechter) muisknop om een ​​menu-item naar de gewenste plaats te klikken en te slepen. Merk op dat de niet-geselecteerde items vervagen en dat de items ten opzichte van het bewegende item worden gewist als u ze voor en na de bestelling verplaatst. Merk ook op dat het submenu-ouderschap voor items intact blijft. Klik hier om meer te lezen over ouderschap en submenu-items: Een submenu maken.
 6. Laat de muisknop los om het item in de gewenste volgorde te bevestigen.
 7. U kunt ook op de menu-itemnaam klikken en de volgorde wijzigen in de vervolgkeuzelijst Bestellen in de rechterkolom.
Was dit nuttig?
0

Een nieuw Menu-item toevoegen

In Joomla! Bieden menu's en menu-items de algemene structuur van de site. Een menu bevat normaal gesproken meerdere menu-items. Elk…

In Joomla! Bieden menu's en menu-items de algemene structuur van de site. Een menu bevat normaal gesproken meerdere menu-items. Elk menu-item laadt een vooraf gedefinieerd paginatype dat wordt bepaald door het type menu-item. Een lijst met beschikbare menu-itemtypes voor versie 1.5 is beschikbaar in de helpdocumentatie. Als u een Joomla! Extensies, deze kunnen nieuwe menu-itemtypes aan deze lijst toevoegen.

Om een ​​nieuw menu-item toe te voegen:

 1. Log in op de Joomla! back-end.
 2. Maak indien nodig een nieuw menu met behulp van Menu Manager.
 3. Open Menu-itembeheer op een van de volgende manieren:
  1. Selecteer het menu waaraan u een item wilt toevoegen in het vervolgkeuzemenu "Menu's".
  2. Klik in Menu Manager op het pictogram Menu-item (s) bewerken voor het gewenste menu.
 4. Klik in Menu-itembeheer op de knop Nieuw op de werkbalk om het scherm Menu-item: Nieuw te openen.
 5. Selecteer het juiste type menu-item. Als u bijvoorbeeld een enkel artikel wilt invoegen, selecteert u Interne link> Artikelen> Artikellay-out.
 6. Vul indien nodig het gedeelte Menu-itemdetails in. Elk type menu-item heeft zijn eigen parameters die moeten worden ingevuld, evenals algemene parameters en menu-itemdetails. De algemene parameters en menu-itemdetails worden hier gedocumenteerd.
Was dit nuttig?
0

Een nieuw menu toevoegen

Joomla! maakt het mogelijk menu's te maken voor flexibele navigatie. In deze uitleg vind je een complete doorloop van de…

Joomla! maakt het mogelijk menu's te maken voor flexibele navigatie. In deze uitleg vind je een complete doorloop van de stappen die nodig zijn om een ​​menu in een Joomla! site. In deze uitleg zullen we een nieuw menu met een menumodule opzetten, deze in een sjabloon plaatsen en er een menu-item aan toevoegen.

Stap 1 - Maak een nieuw menu

 1. een nieuw menu aanmakenGa naar menu's / Beheren / Nieuw Menu aanmaken
 2. Vul de "Titel", "Menutype" en een "Beschrijving" in:
  1. Titel *: een juiste titel voor het menu. Dit wordt gebruikt om het menu in de Menu Manager in de backend te identificeren.
  2. Menutype *: Dit moet een unieke identificatienaam zijn die wordt gebruikt door Joomla! om dit menu te identificeren. Spaties zijn niet toegestaan, maar u mag het teken '-' gebruiken, zoals het nieuwsmenu.
  3. Beschrijving: Een beschrijving van het menu, handig voor uw eigen referentie.
 3. Klik op de werkbalkknop Opslaan of Opslaan en sluiten om het nieuwe menu te maken. Met de knop Opslaan en sluiten keert u terug naar Menu Manager. Om te verlaten zonder op te slaan, klikt u op de werkbalkknop Annuleren.
 4. Als u hebt opgeslagen en gesloten, ziet u uw nieuwe menu in de lijst met menu's.

Stap 2 - Maak de module voor uw menu

 1. maak module voor het menuKlik in de meest rechtse kolom van de Menubeheerder op Een module voor dit menutype toevoegen. U kunt ook een menumodule toevoegen via Modulebeheer. Klik hier om deze optie te zien: Modulemenu
 2. U kijkt naar de menumodule. Hier zijn enkele van de meest fundamentele punten met betrekking tot de menumodule:
  1. Het veld Titel is verplicht, dus maak een beschrijvende titel. Als u deze titel op de voorkant van de website wilt weergeven, klikt u rechts op de knop "Titel weergeven".
  2. Let op de lijst Menu selecteren. Dit zou de naam moeten tonen van het menu dat u zojuist hebt gemaakt.
  3. U moet een Positie in uw sjabloon selecteren waar u uw menu wilt laten verschijnen. Opmerking: hoe u het eruit wilt laten zien zoals u dat wilt, hangt af van de stijl van uw sjabloon.
 3. Er zijn veel opties om uit te kiezen in de menumodule, zoals publicatiedata, gebruikerstoegang en submenu-items om er maar een paar te noemen. Voor gedetailleerde informatie over de Menumodule en al zijn parameters, zie: Modulemenu
 4. Klik op de werkbalkknop Opslaan of Opslaan en sluiten om het nieuwe menu te maken. Met de knop Opslaan en sluiten keert u terug naar Menu Manager. Om te verlaten zonder op te slaan, klikt u op de werkbalkknop Annuleren.
Was dit nuttig?
0