Questions
Topics

Veel voorkomende taken en vragen

Maak je website Zoekmachine vriendelijk (SEO)

Om uw pagina's aan zijn database toe te voegen, stuurt een zoekmachine (zoals Google) zogenaamde crawlers, spiders of bots uit…

Om uw pagina's aan zijn database toe te voegen, stuurt een zoekmachine (zoals Google) zogenaamde crawlers, spiders of bots uit om de tekst op uw site te oogsten. Deze bots kunnen geen dingen oogsten die door Javascript zijn gemaakt, of afbeeldingen 'zien' (hoewel ze wel alt-tags controleren) en ze spelen niet goed met Flash-bestanden of helemaal niet.

Hoewel al deze dingen ervoor kunnen zorgen dat de site er beter uitziet, doen ze weinig tot niets in termen van zoekmachineoptimalisatie (SEO) zonder beschrijvende informatie toe te voegen over die bronnen die zichtbaar zijn voor een zoekmachine (maar niet noodzakelijkerwijs zichtbaar zijn voor bezoekers van uw site).

Het is belangrijk dat uw website kan worden gevonden door mensen die op zoek zijn naar de inhoud ervan, daarom moet u inhoud aanbieden aan 'bots' van zoekmachines op een manier die ze kunnen interpreteren, analyseren en identificeren hoe relevant deze is voor de zoekopdracht.

Om dit te laten gebeuren, moet u de 'bots' belangrijke informatie over de pagina onder de aandacht brengen met behulp van verschillende technieken die hieronder worden beschreven - bijna als een 'wegwijzer' die de 'bot' vertelt wat de pagina bevat. Het zal dan vergelijken wat u vertelt dat de pagina over gaat, met wat het zelf vindt, en verschillende algoritmen uitvoeren om te controleren of de pagina daadwerkelijk relevant is. Het voert ook andere controles uit om er zeker van te zijn dat u het systeem niet probeert te bedriegen met 'black hat'- of' grey hat'-tactieken om uw paginarangschikking hoger te maken.

Het is ook mogelijk om contextuele informatie aan uw website toe te voegen die de 'bot' helpt de context te begrijpen van de informatie die hij indexeert, wat uiteindelijk resulteert in meer geschikte pagina's met zoekresultaten wanneer mensen naar onderwerpen zoeken.

Was dit nuttig?
0

Wat is een kwetsbare extensie

Een kwetsbare extensie is een extensie waarvan is vastgesteld dat deze een beveiligingsprobleem bevat (of bijdraagt aan). Kwetsbare extensies zijn…

Een kwetsbare extensie is een extensie waarvan is vastgesteld dat deze een beveiligingsprobleem bevat (of bijdraagt aan).

Kwetsbare extensies zijn niet per se slecht gecodeerd. Naarmate het web evolueert, veranderen technische vereisten en algemeen aanvaarde coderingspraktijken. Actieve projecten brengen nieuwe versies van hun extensies uit als de vereisten veranderen. Om deze reden is het belangrijk om:

 1. Ken de versienummers van alle geïnstalleerde extensies.
 2. Gebruik alleen de laatste stabiele versie van alle extensies.
 3. Verwijder alle bestanden met onveilige of ongebruikte extensies volledig.
 4. Controleer regelmatig de lijst met kwetsbare extensies en verwijder of update elke uitbreidingsversie die kwetsbaar is.
Was dit nuttig?
0

Haal je website tijdelijk ofline

Om uw Joomla! website niet beschikbaar voor bezoekers, vervang deze door een eenvoudig bericht, doe dit: Log in op de…

Om uw Joomla! website niet beschikbaar voor bezoekers, vervang deze door een eenvoudig bericht, doe dit:

 1. Log in op de Administrator-backend. Om te zien hoe u dit moet doen, leest u: Aan- of afmelden bij de Administrator-backend.
 2. Klik op de knop Algemene configuratie in het hoofdcontrolepaneel of klik op het menu-item Site → Algemene configuratie Joomla 2.5 of Systeem → Algemene configuratie in Joomla 3.x.
 3. Er zijn zoveel configuratie-opties dat ze in aparte groepen of tabbladen moeten worden onderverdeeld. Het tabblad Site zou de standaard eerste weergave moeten zijn, zo niet, klik dan op het tabblad.
 4. Zoek waar Site Offline staat en verander het keuzerondje van Nee in Ja Joomla 2.5 of klik op de knop Ja in Joomla 3.x.
 5. Optioneel: wijzig het offline bericht om uw bezoekers wat uitleg te geven waarom uw website niet beschikbaar is.
 6. Klik op de werkbalkknop Opslaan om de nieuwe instellingen te implementeren:
  1. Met de werkbalkknop Opslaan worden uw wijzigingen opgeslagen, maar blijft u in Algemene configuratie.
  2. Met de knop Opslaan en sluiten worden uw wijzigingen opgeslagen en keert u terug naar het configuratiescherm voor beheerders.
 7. U zou een bericht moeten zien waarin wordt bevestigd dat de instellingen zijn gewijzigd.
  1. Als u een foutmelding ziet, raadpleegt u Kan algemene configuratiewijzigingen niet opslaan.
Was dit nuttig?
0

Algemene Instellingen

Zoals de naam al aangeeft, is Algemen Instellingen het gebied van de Joomla-beheerinterface waar een gebruiker met Super User-attributen wijzigingen…

Zoals de naam al aangeeft, is Algemen Instellingen het gebied van de Joomla-beheerinterface waar een gebruiker met Super User-attributen wijzigingen kan aanbrengen die globaal het gedrag van de website beïnvloeden en ook enkele standaardinstellingen kunnen wijzigen voor de presentatie van en toegang tot site-inhoud.

Alle parameters onder de tabbladen Site, System en Server in de algemene configuratie worden als waarden opgeslagen in het bestand configuration.php, dat u in de hoofdmap van de Joomla-installatie vindt. Dit bestand wordt automatisch aangemaakt door het software-installatieproces en daarom kunt u veel van de parameters die in de algemene configuratieschermen verschijnen het beste laten als hun oorspronkelijke instellingen. Mocht Joomla niet in staat zijn om configuration.php bij te werken, dan verschijnt er een bericht als "Kon gegevens niet opslaan. Fout: Kon niet naar het configuratiebestand schrijven." wordt weergegeven in plaats van de gebruikelijke "Configuratie succesvol opgeslagen.". Er zijn een aantal manieren om dit probleem op te lossen. Raadpleeg Kan algemene configuratiewijzigingen niet opslaan voor meer informatie.

De parameters die worden bestuurd door een derde tabblad, Machtigingen, (alleen aanwezig met Joomla v1.6.x en later) verschillen van de parameters die worden beheerd via de andere tabbladen doordat ze worden opgeslagen in de database van de website.

Was dit nuttig?
0