Questions
Topics

Modules

Modules zijn lichtgewicht en flexibele extensies die worden gebruikt voor het renderen van pagina's.

Deze modules zijn vaak "vakken" die rond een component op een typische pagina zijn gerangschikt. Een bekend voorbeeld is de login-module. Modules worden per menu-item toegewezen, dus u kunt besluiten om (bijvoorbeeld) de inlogmodule te tonen of te verbergen, afhankelijk van op welke pagina (menu-item) de gebruiker zich momenteel bevindt.

Sommige modules zijn gekoppeld aan componenten: de “laatste nieuws” module, bijvoorbeeld, linkt naar de content component (com_content) en toont links naar de nieuwste content items.

Modules hoeven echter niet aan componenten te worden gekoppeld; ze hoeven niet eens ergens aan te worden gekoppeld en kunnen gewoon statische HTML of tekst zijn.

Module installeren

Een module wordt geïnstalleerd zoals andere extensies (sjablonen, componenten en modules) zijn geïnstalleerd. Lees Een extensie installeren om te zien…

Een module wordt geïnstalleerd zoals andere extensies (sjablonen, componenten en modules) zijn geïnstalleerd. Lees Een extensie installeren om te zien hoe u extensies installeert.

Was dit nuttig?
0