Questions
Topics

Wachtwoord herstel

Normaal gesproken kun je gebruikers en wachtwoorden toevoegen, bewerken en verwijderen vanuit de backend User Manager. Om dit te doen, moet je zijn aangemeld als lid van de Super Administrator-groep.

In sommige situaties is dit misschien niet mogelijk. Je site is bijvoorbeeld mogelijk "gehackt" en de wachtwoorden of gebruikers zijn gewijzigd. Of misschien is de persoon die de wachtwoorden kende niet meer beschikbaar. Of misschien ben je het gebruikte wachtwoord vergeten.

In deze gevallen is het nog steeds mogelijk om de Joomla! database zodat je je weer kunt aanmelden als superbeheerder. Dit zijn de mogelijke methoden die beschikbaar zijn voor Joomla! beheerders.

Methode 1: Configuration.php file

Als je toegang heeft tot uw configuration.php voor de Joomla-installatie op uw server, dan kunt u het wachtwoord herstellen met…

Als je toegang heeft tot uw configuration.php voor de Joomla-installatie op uw server, dan kunt u het wachtwoord herstellen met de volgende methode.

 1. Gebruik een FTP-programma om verbinding te maken met uw site. Zoek het bestand configuration.php en bekijk de bestandsrechten. Als de permissies 444 of een andere waarde zijn, verander dan de permissies van het configuration.php bestand in 644. Dit zal problemen helpen voorkomen bij het uploaden van het gewijzigde configuration.php bestand later in dit proces.
 2. Download het configuratiebestand.
 3. Open het bestand configuration.php dat is gedownload in een teksteditor zoals notepad ++ en voeg deze regel toe
public $root_user='myname';

onderaan de lijst waar mijnnaam een ​​gebruikersnaam is met beheerderstoegang waarvan u het wachtwoord kent. Een gebruikersnaam met het auteursniveau of hoger kan ook worden gebruikt in plaats van een gebruikersnaam met beheerdersrechten.

 1. Sla het bestand configuration.php op en upload het terug naar de site. U kunt de rechten op het bestand configuration.php op 644 laten staan.

Deze gebruiker wordt nu een tijdelijke superbeheerder.

 1. Log in op de backend en verander het wachtwoord van de administrator-gebruiker waarvoor je geen wachtwoord hebt of maak een nieuwe super admin-gebruiker aan. Als u de nieuwe gebruiker aanmaakt, wilt u misschien de oude gebruiker blokkeren of verwijderen, afhankelijk van uw omstandigheden.
 2. Als u klaar bent, zorg er dan voor dat u de "Klik hier om het automatisch te proberen" -link gebruikt die in het waarschuwingsvenster verschijnt om de regel te verwijderen die aan het configuratie.php-bestand is toegevoegd. Als het gebruik van de link niet is gelukt, ga dan terug en verwijder de toegevoegde regel uit uw configuratie.php-bestand met een teksteditor. Upload het bestand configuration.php terug naar de site.
 3. Verifieer met behulp van je FTP-programma de bestandsrechten van het bestand configuration.php, deze zouden 444 moeten zijn. Als je de toegevoegde regel handmatig hebt verwijderd, verander dan de bestandsrechten op het bestand configuration.php in 444.

Als u geen gebruikers heeft die hun wachtwoord kennen en u kunt geen front-endregistratie gebruiken, moet u mogelijk een wijziging aanbrengen in uw database zoals hieronder in dit document wordt beschreven.

Was dit nuttig?
0

Methode 2: Direct bewerken van de database

Als de bovenstaande methoden niet werken, hebt u twee andere opties, die beide vereisen dat u rechtstreeks met de MySQL-database…

Als de bovenstaande methoden niet werken, hebt u twee andere opties, die beide vereisen dat u rechtstreeks met de MySQL-database werkt.

Als de admin-gebruiker nog steeds is gedefinieerd, is de eenvoudigste optie om het wachtwoord in de database te wijzigen in een bekende waarde. Dit vereist dat u toegang heeft tot de MySQL-database met phpMyAdmin of een andere client.

 1. Navigeer naar phpMyAdmin en selecteer de database voor de Joomla! site in de vervolgkeuzelijst aan de linkerkant.
 2. Dit toont de databasetabellen aan de linkerkant van het scherm. Zoek en klik op de tabel met "_users" toegevoegd in de lijst met tabellen (opmerking: je hebt misschien een voorvoegsel dat niet jos_ is, ga gewoon naar de _users-tabel voor je voorvoegsel).
 3. Klik op de knop "Bladeren" in de bovenste werkbalk. Dit toont alle gebruikers die voor deze site zijn ingesteld.
 4. Zoek de gebruiker wiens wachtwoord u wilt wijzigen en druk op het pictogram Bewerken voor deze rij. Er wordt een formulier weergegeven waarmee u het wachtwoordveld kunt bewerken.
 5. Kopieer de waarde
  d2064d358136996bd22421584a7cb33e:trd7TvKHx6dMeoMmBVxYmg0vuXEA4199
  in het wachtwoordveld en druk op de knop Go. phpMyAdmin zou het bericht "Betrokken rijen: 1" moeten weergeven.
 6. Op dit punt moet het wachtwoord worden gewijzigd in "geheim". Log in met deze gebruiker en wachtwoord en verander het wachtwoord van deze gebruiker naar een veilige waarde. Controleer alle gebruikers met Gebruikersbeheer om er zeker van te zijn dat ze legitiem zijn. Als u bent gehackt, wilt u misschien alle wachtwoorden op de site wijzigen.

Als het wijzigen van het wachtwoord niet werkt, of als u niet zeker weet welke gebruiker lid is van de Super Administrator-groep, kunt u deze methode gebruiken om een ​​nieuwe gebruiker aan te maken.

 1. Navigeer naar phpMyAdmin en selecteer de database voor de Joomla! site in de vervolgkeuzelijst aan de linkerkant. Dit toont de databasetabellen aan de linkerkant van het scherm.
 2. Druk op de "SQL" -knop in de werkbalk om een ​​SQL-query uit te voeren op de geselecteerde database. Hierdoor wordt een veld weergegeven met de naam "Voer SQL-query / queries uit op database".
 3. Verwijder eventuele tekst in dit veld en kopieer en plak de volgende vraag hieronder en druk op de knop Go om de zoekopdracht uit te voeren en de nieuwe Administrator-gebruiker aan de tabel toe te voegen.
 4. Gebruik de onderstaande SQL-query om een ​​ander beheerdersaccount toe te voegen.

SQL-code voor gebruik met Joomla Joomla 2.5 Joomla 3.1

INSERT INTO `jos31_users`
  (`name`, `username`, `password`, `params`)
VALUES ('Administrator2', 'admin2',
  'd2064d358136996bd22421584a7cb33e:trd7TvKHx6dMeoMmBVxYmg0vuXEA4199', '');
INSERT INTO `jos31_user_usergroup_map` (`user_id`,`group_id`)
VALUES (LAST_INSERT_ID(),'8');

Op dit punt zou u in staat moeten zijn om in te loggen op de achterkant van Joomla! met de gebruikersnaam "admin2" en het wachtwoord "secret". Ga na het inloggen naar de gebruikersbeheerder en verander het wachtwoord in een nieuwe veilige waarde en voeg een geldig e-mailadres toe aan het account. Als er een kans is dat u bent "gehackt", controleer dan of alle gebruikers legitiem zijn, vooral alle leden van de Super Administrator-groep.

Was dit nuttig?
0