Questions
Topics

Plannen

Plannen staan ​​centraal in het systeem. Dat is wat u aan uw klanten verkoopt. U stelt abonnementsplannen op, dan bladeren klanten op uw site, bekijkt deze plannen en abonneert u zich op het plan dat hij wil, verwerkt u de betaling ... om een ​​actieve abonnee in het systeem te worden.

plansOp basis van de prijs van abonnementsplannen ondersteunt Membership Pro het volgende type abonnement

 1. Gratis abonnementen
 2. Abonnementsplannen voor eenmalige betaling
 3. Terugkerende abonnementen
 4. Terugkerende abonnementen met proefperiode (kan een gratis proefperiode zijn)

Op basis van de abonnementsduur kunnen we abonnementsplannen onderverdelen in de twee onderstaande typen:

 1. Vaste abonnementsduur (bijvoorbeeld 15 dagen, 1 maand, 3 maanden, 1 jaar). Voor dit type abonnementen geldt dat wanneer abonnees zich aanmelden, hun abonnement vervalt na de abonnementsduur die u voor het abonnement hebt gedefinieerd.
 2. Vaste vervaldatum. Voor dit soort abonnementen geldt dat wanneer abonnees zich aanmelden, hun abonnement op een vaste datum vervalt (bijvoorbeeld 31 december 2016), niet afhankelijk van de datum waarop ze zich aanmelden. Natuurlijk is de extensie slim genoeg, zodat als gebruikers zich na die vaste datum aanmelden, hun
 3. vervaldatum wordt gewijzigd in volgend jaar. Als u bijvoorbeeld de vervaldatum van het abonnement instelt op 31 december 2015 en gebruikers zich ergens in 2016 aanmelden, verloopt hun abonnement op 31 december 2016. In dit geval hoeft u de instelling van het abonnement dus niet te wijzigen elk jaar.

Er zijn drie verschillende manieren om toegang te krijgen tot de beheerpagina voor categorieën:

 1. Toegang tot componenten => Lidmaatschap Pro => Abonnementsplannen.
 2. Toegang tot het Membership Pro Dashboard en klik vervolgens op het pictogram Plannen
 3. Op alle pagina's in Membership Pro, toegang tot Setup => Plannen

Basisinformatie Openen

Druk op de knop Nieuw in de werkbalk om een nieuw abonnement te maken. Er wordt een formulier weergegeven waarmee…

Druk op de knop Nieuw in de werkbalk om een nieuw abonnement te maken. Er wordt een formulier weergegeven waarmee u informatie over het plan kunt invoeren.

OnderwerpBeschrijving
Titel Titel van het abonnementsplan.
Alias Alias wordt gebruikt om de URL-link naar de detailpagina van het plan te genereren. Als u niet zeker weet wat u moet invoeren, laat het dan gewoon leeg en het systeem genereert de alias op basis van de titel van het plan.
Categorie Kies de categorie waaraan het plan wordt toegewezen. Zoals eerder vermeld, zijn categorieën optioneel in Membership Pro, dus je hoeft geen categorie te kiezen als je geen categorieën in het systeem hebt ingesteld.
Prijs De prijs die gebruikers moeten betalen om zich in te schrijven op dit abonnement. Als u wilt dat het plan gratis is, voert u gewoon 0 in dit veld in (of laat u het leeg).
Abonnementsduur Hoelang het abonnement actief is als abonnees zich aanmelden voor dit abonnement. Het kan X dagen, X weken, X maanden, X jaar zijn.
Vervaldatum

Als je wilt dat alle abonnementen van dit plan op dezelfde datum verlopen (ongeacht wanneer de abonnees zich aanmelden), kun je die vaste vervaldatum in dit veld kiezen. Als u deze eigenschap bijvoorbeeld instelt op 31/12/2015:

 1. Als gebruikers zich aanmelden vóór 31/12/2015, vervalt hun abonnement op 31/12/2015
 2. Als gebruikers zich aanmelden na 31/12/2015, bijvoorbeeld op 06/05/2015, vervalt hun abonnement op 31/12/2016
Levenslang lidmaatschap Als u wilt dat alle abonnementen van dit plan levenslang actief blijven (nooit verlopen), kunt u dit veld instellen op Ja. Standaard zou dit Nee moeten zijn en abonnees zullen na een bepaalde datum verlopen (afhankelijk van het veld Abonnementslengte)
Thumbnail Thumbnail van het plan, het is optioneel. Als u een miniatuur voor het plan uploadt, wordt deze weergegeven op de planlijst en de detailpagina van het plan.
Stuur 1e herinnering Als u wilt dat het systeem de eerste herinnerings-e-mail naar abonnees van dit plan X dagen voordat hun abonnement afloopt, verzendt, voert u X in dit veld in. Het herinnerings-e-mailbericht kan worden geconfigureerd in Lidmaatschap Pro => E-mails && Berichten sectie. Als u 0 invoert of leeg laat, wordt de eerste herinneringsmail niet verzonden.
Stuur 2e herinnering Als u wilt dat het systeem de tweede herinneringsmail naar abonnees van dit plan Y dagen voordat hun abonnement afloopt, verzendt, voert u Y in dit veld in. Als u 0 invoert of leeg laat, wordt de tweede herinneringsmail niet verzonden.
Stuur 3e herinnering Als u wilt dat het systeem de derde herinneringsmail naar abonnees van dit plan Z dagen voordat hun abonnement afloopt, verzendt, voert u Z in dit veld in. Als u 0 invoert of leeg laat, wordt de derde herinneringsmail niet verzonden.
Verlenging inschakelen

U moet dit veld instellen op Ja, zodat gebruikers hun abonnement kunnen verlengen voor / wanneer / nadat het is verlopen. Er zijn slechts twee gevallen waarin u het op Nee moet instellen:

 1. Het abonnement is een gratis proefabonnement, dus u wilt niet dat abonnees vernieuwen nadat het is verlopen
 2. Het abonnement is een terugkerend abonnement. In dit geval wordt de verlenging automatisch afgehandeld door Membeship Pro en de betalingsgateway, zodat gebruikers niet handmatig hoeven te verlengen en dit veld moet worden ingesteld op Nee
Korte beschrijving Korte beschrijving van het abonnementsplan. Het zal worden gebruikt om te tonen op de lijstpagina van de plannen.
Beschrijving Volledige beschrijving van het abonnementsplan. Het wordt weergegeven op de detailpagina van het plan. Als u geen beschrijving invoert, wordt in plaats daarvan de korte beschrijving gebruikt.
0 antwoorden23 weergavenGeplaatst 2 maanden geledendoor beekde
Was dit nuttig?
0

EasyCookieInfo