Hier sta ik te vissen aan de Zaan in Wormerveer, niet ver van mijn ouderlijk huis. Het zal ter hoogte van het staalverwerkingsbedrijf zijn geweest.

Dick ter BeekHet jasje wat ik hier draag was een favoriet van mij. Ik kan het me nog levendig herinneren. Sokken in sandalen. Ik moet er nu niet meer aan denken, maar toe kon het blijkbaar nog. De sandalen waren bruin en van plastic. Ze scheurden vaak al snel bij de gesp.

Als ik deze foto weer zie denk ik vooral aan het vissen in het troebele slootje achter het huis van onze grootouders. Het was in de tijd dat ome Dirk en tante Renie met haar gezin op nummer 4 woonden en onze grootouders op nummer 2. De hengels (vaak niet meer dan een stok met een lijn, dobber en een haakje. kwamen van het gezin van mijn oom en tante en hun kinderen. Met de neven en nichten gingen we dan vissen.

Het waren vooral kleine visjes die we uit het water haalden. Als het visje eenmaal op het droge lag, sneden we het aan de onderkant in de lengte open en haalden de ingewanden eruit. Het ging om ons het blaasje van het zielige beestje. Die legden we op de stenen en trapten er bovenop. De klap die het gaf was onze beloning,

Tante Renie bakten de resten van de visjes en geloof het of niet, die werden opgegeten. Ik kan me echter niet herinneren of ik ze ook at.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment