Meten = Weten

Nu je alles ingerichte hebt om gevonden te kunnen worden, wil je natuurlijk weten of je website bezocht wordt en welke pagina's het beste scoren.

Wanneer je in het beheerdersdeel van je website naar Artikelen gaat, zie aan het einde van de regel het aantal keren staan dat de pagina is bezocht. Maar, helaas daar staan jouw bezoeken ook bij. Dus dat is niet de oplossing. 

Google AnalyticsGoogle Analytics  

Google Analytics is een dienst van Google om statistieken van een website te verzamelen en gedetailleerd weer te geven. Het doel van deze dienst is om de beheerder van de website een duidelijk beeld te geven van onder andere de bezoekersstromen, verkeersbronnen en paginaweergaves.

BronWikipedia

Aan de slag met Google Analytics

Ik ben zeker geen expert in Google analytics. Ik verwijs je daarom door naar de pagina van Google voor meer en uitgebreidere informatie. Klik HIER.

De Code opnemen op je website

Asynchrone Google Analytics Wanneer het je gelukt is om de code aan te maken, moet je er nog voor zorgen dat deze in de header van je pagina's komt te staan. Daarvoor gaan wij de plugin 'Asynchrone Google Analytics, gebruiken. Deze kun je direct installeren via Extensies / Installeren / Installeren vanaf web.

Met de plug-in Google Analytics kun je eenvoudig Google Analytics toevoegen aan je Joomla-website. Het maakt zowel Universal Google Analytics als Asynchronous Google Analytics mogelijk. 

Er is een betaalde en een gratis versie van deze plugin.

Instellen van de trackingcode

Zoek de betreffende plugin op in Extensies / Plugins. Open en activeer deze. Selecteer de methode 'Universal' en plak de bij 'Google Analytics Web Property ID/.

Reacties powered by CComment