Wat is een CMS

U kunt gemakkelijk aan de slag gaan met het maken van uw website. Het kennen van enkele basiskennis zal helpen.

Wat is een contentmanagementsysteem (CMS)?

Een contentbeheersysteem is software waarmee u eenvoudig webpagina's kunt maken en beheren door de creatie van uw inhoud te scheiden van de mechanica die nodig is om deze op het web te presenteren.

Op deze site wordt de inhoud opgeslagen in een database. De look and feel wordt gecreëerd door een sjabloon. Joomla! brengt de sjabloon en uw inhoud samen om webpagina's te maken.

Inloggen

Om in te loggen op uw site gebruikt u de gebruikersnaam en het wachtwoord die zijn aangemaakt als onderdeel van het installatieproces. Zodra u bent ingelogd, kunt u artikelen maken en bewerken en enkele instellingen wijzigen.

Een artikel maken

Als je eenmaal ingelogd bent, zal er een nieuw menu zichtbaar worden. Om een ​​nieuw artikel te maken, klikt u op de link "Artikel verzenden" in dat menu.

De nieuwe artikelinterface biedt u veel opties, maar u hoeft alleen maar een titel toe te voegen en iets in het inhoudsgebied te plaatsen. Om de vindbaarheid te vergemakkelijken, stelt u de staat in op gepubliceerd.

U kunt een bestaand artikel bewerken door op het bewerkingspictogram te klikken (dit wordt alleen weergegeven voor gebruikers die het recht hebben om te bewerken).
Sjabloon, site-instellingen en modules

Het uiterlijk van uw site wordt bepaald door een sjabloon. U kunt de sitenaam, achtergrondkleur, markeringskleur en meer wijzigen door de sjablooninstellingen te bewerken. Klik op de "Sjablooninstellingen" in het gebruikersmenu.

De vakken rond de hoofdinhoud van de site worden modules genoemd. U kunt modules op de huidige pagina wijzigen door uw cursor naar de module te verplaatsen en op de link Bewerken te klikken. Zorg ervoor dat u elke module die u bewerkt altijd opslaat en sluit.

U kunt sommige site-instellingen zoals de sitenaam en beschrijving wijzigen door op de link "Site-instellingen" te klikken.

Meer geavanceerde opties voor sjablonen, site-instellingen, modules en meer zijn beschikbaar in de sitebeheerder.

Site en beheerder

Uw site heeft eigenlijk twee afzonderlijke sites. De site (ook wel de frontend genoemd) is wat bezoekers van uw site te zien krijgen. De beheerder (ook wel de backend genoemd) wordt alleen gebruikt door mensen die uw site beheren. U kunt toegang krijgen tot de beheerder door op de link "Sitebeheerder" in het menu "Gebruikersmenu" te klikken (zichtbaar zodra u zich aanmeldt) of door / beheerder toe te voegen aan het einde van uw domeinnaam. Voor beide sites wordt dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord gebruikt.

Kom meer te weten

Er valt nog veel meer te leren over het gebruik van Joomla! om de website te maken die u voor ogen heeft. Je kunt veel meer leren in de Joomla! documentatie site en op de Joomla! forums.

Reacties powered by CComment