Sportgala Peel En Maas

De Stichting Sportgala Peel en Maas, met vrijwilligers die de elf dorpen uit gemeente Peel en Maas breed vertegenwoordigen.

Het Sportgala wordt meestal gehouden op de eerste vrijdag in april van het volgende jaar, dit jaar is het de 2e vrijdag. Het Sportgala 2019 van vrijdag 10 april 2020 wordt door het coronavirus uitgesteld tot vrijdag 9 apil 2021. Sportgala 2020/2021 wordt gehouden in 2022.

De gemeente Peel en Maas mag zich met recht een sportgemeente noemen; de elf dorpen tellen maar liefst ruim 100 sportverenigingen. In een programma met een sportieve en muzikale omlijsting wordt het sporttalent, de sportman/sportvrouw en de sportploeg van het jaar van de gemeente Peel en Maas gehuldigd. Ook is er aandacht voor de sporters met een beperking, de bijzondere waarderingsprijs en de vele kampioenen.Uit de winnaars van de categorieen talent, sporter, sportploeg en bijzondere waarderingsprijs wordt de winnaar van de gemeentelijke sporttrofee gekozen. 

 

Ook wordt tijdens het Sportgala Peel en Maas de winnaar voor het trofee van IKS (Iedereen Kan Sporten) van de regio Noord-Limburg bekend gemaakt.